ENJEKSİYON LİPOLİZ İLE YAĞ YAKIMI

KYBELLA

Ameliyatsız gıdı aldırma mümkün mü?
Çene ve boyun ile birlikte bir bütünlük gösterir ve güzellik açısından dikkat çekicidir. Çene boyun birleşim yerindeki dik açı gençliğin göstergesidir.

Gıdı nedir?
Aslında gıdı bölgesi alt çenenin altındaki boyuna kadar olan bölgedir. Normalde ve gençlikte alt çene ile boyun dik açı yaparak birleşmelidir. Çene altında birikim olması veya çene ucu ile boyun arasındaki dik açının silinmesi halindeki görüntüye halk arasında “gıdı” veya “gıdık” denilir. Buna başka kültürlerde “çift çene” adı da verilir. Çünkü çene ucu kemiğinin altında ikinci bir çene varmış gibi bir kabarıklık oluşmuştur.

Gıdı oluşumu nedenleri
Alt çenenin doğuştan kısa olması
Şişmanlık nedeni ile çene altında yağ toplanması
Yaşlılık veya diğer nedenler ile alt çene altındaki deri, kas ve yumuşak dokuların gevşeyerek sarkmasıdır.

Gıdı estetiği
Yukarıda belirtildiği gibi gıdı ifadesi genellikle çene altı bölgesini tanımlamaktan çok çene boyun birleşim yerindeki olması gereken dik açıyı ortadan kaldıran durumlara verilen isim olarak kullanılır. Bu bölgeyi tekrar dik açılı bir hale getirme işlemine gıdı estetiği denilir. “Gıdı sarkması” değimi de çene altının genişleyerek boyunla geniş bir açı yapması durumuna verilen isimdir. Bu iş için yapılan işlemler halk arasında gıdı aldırma, gıdı eritme, gıdı giderme, gıdı germe vs gibi isimler ile tanımlanır.

Gıdı aldırma yöntemleri
Gıdı giderici işlemler hala genel olarak ameliyat ile yapılır. Burada amaç çene altı yağlarını almak, gevşemiş kasları ve deriyi gerginleştirmektir. Ameliyatsız yöntemler son zamanlarda araştırılmaktadır. Bunlara göz atarsak:

Kybella ile gıdı eritme
Yağları eriten maddelerden birisi de deoksikolik asittir. Bu madde tıbbi olarak kullanılabilecek şekilde üretildikten sonra çene altı (gıdı) yağlarını eritmek için kullanılmak üzere onay almış ve Kuzey Amerika’da piyasaya sürülmüştür. Bu asit her ne kadar yalnız yağları eritmek için kullanılsa da istemeden kas, sinir ve deriye de zarar verebilecek potansiyeldedir. Piyasada içinde 4 flakon bulunan kutular halinde satılmaktadır. Bölgenin genişliğine ve yağların miktarına göre bir seansta 3 ile 6 arasında hatta daha fazla sayıda flakon kullanılması gerekmektedir. İlacın en önemli yan etkisi enjeksiyondan sonra ciddi miktarda morluk ve şişlik olmasıdır. Hatta bu çalışmayı engelleyecek derecede olabilmektedir. Birkaç gün süren ağrı da olabilmektedir. İlacın etkisi birkaç hafta sonra görülmeye başlamaktadır. Bazı durumlarda bir seans yeterli olmadığından ileride ikinci seans enjeksiyonlar da gerekebilmektedir.